Big, Bold 'n' Beautiful

- Vägen från tresiffrig till tvåsiffrig

Ny vecka med nya mål!

Kategori: Under tiden

Helgen blev en aningens "onyttig". Men vad gör det? Man får ju inte glömma bort å leva...

Men nu är det en ny vecka, nya mål och nya batterier!
 Nu kör vi!

Depåstopp

Kategori: Under tiden

Igår vart det inte mycket till träning, inte mer än att jag sprang i massa trappor och städade.
Firade morfar som fyllde 89 med smörgåstårta och bakelse. Inte så bra kanske, men på kvällen blev det kanske lite bättre av det bästa, något av det godaste; nämligen ugnsstekt lax m. potatis, grönsaker och spenatsås. Varken fett- eller laktosfritt. Shame on me. Sen toppade jag kvällen med några glas vin. Ooops! Men hey, man får ju inte glömma bort att leva ibland också, även om man kämpar med en viktnedgång.
Idag ska jag iaf. försöka hålla mig ifrån onyttigheter. Men det kan bli svårt när jag jobbar på en fritidsgård. Frästelsen finns alltid där. Men har jag gett mig fan på att låta bli så brukar det fungera.

Imorn blir det mer onyttigheter... men ska försöka hålla kalorierna nere trots fest.

Work Out Heroes

Kategori: ♪♫ Musik ♪♫

Idag sitter jag och kollar upp lite bra "workout" musik. Spotify har inte alla "extrema" låtar som jag brukar använda mig av. Men däremot hittade jag denna, vilken jag tycker passar väldigt bra i både takt och känsla.
Adrenalinet pumpar!


Hittade även denna godbit, och får man inte upp adrenalinet av denna, ja, då vet jag inte vad man får det av!
*asg*
 Nu ska jag kika vidare och se om jag kan fylla playlisten :)

My virtual coach - steg för steg

Kategori: Min virtuella coach

Först blir du välkomnad av de två virtuella coacherna. Du skriver sedan in dig. Det är här det gäller att vara ärlig redan från början, annars fungerar det inte. Mått, BMI, fett %, kg. Allt ska finnas med.
Programmet tar sedan fram en "plan" utformad efter hurvida dina svar påverkade resultatet. Du får svara på och utföra några enkla "test". "Hur anfådd blir du av att gå upp för 5 trppor?", "Hur länge kan du sitta i 90graders vinkel, i den s.k. "stolen?" och "Når du dina tår?" När du sedan svarat på allt och fyllt i alla uppgifter och valt din coach så kommer du till sida 1.Min coach heter "Marcus". Det är en stilig j*vel!

  1. Under "kost" får du några goda råd, tips och idéer.


  2. Under "Personlig Fitness Meny" hittar du:
    Där kommer också din "profil" fram och där kan du även ta fram ditt 7dagars schema, som du själv skräddarsyr efter motivation och behov.


  3. Under fliken: "Guidad övning" ser du samtliga övningar, som du skall utföra de dagar du inte tränar kondition.Är du osäker på några utav övningarna finns det ett alternativ: Guidad övning", då en tjej visar dig samtliga övningar inkl. streching. Det är tre olika svårighetsgrader; Lätt, medel och svår.

  4. Under fliken "Liv" och "linje" utveckling hittar du din dagbok och utvecklingsdiagram.

  5. Ju oftare du uppdaterar dagboken, desto lättare blir det i slutändan, när allt ska summeras.


  6. I "Utvecklingsdiagrammet" kan du sen följa din s.k. utveckling - träningen, viktnedgången och dina framsteg.

Programmet har även en "reminder", så varje dag, på klockslaget, påminner din virtuella coach dig om att träna.
"Nu är det dags att börja träna!"

Fyller man då inte i att man gjort detta - fortsätter påminnelsen (med jämna mellanrum)
"Hur går det med träningen?"
Samtliga övningar kan göras i hemmet, inkl. konditionen. Så du behöver aldrig känna dig tvingad, om du har en "dålig dag" och inte vill visa dig för allmänheten av att tex. gå till gymmet... Du kan helt enkelt stanna hemma men ändå få någonting gjort!

- det är den bästa coach jag någonsin haft!

Vilken träningsmusik föredrar du?

Kategori: ♪♫ Musik ♪♫

Jag bara älskar att värma upp till dessa låtar.
Mitt pass inleds med uppvärmning i 20min, vilket brukar resultera i två rejäla remixer.
Helst remixer på gamla "godingar", så att man kan sjunga med och få upp flåset ordentligt!
 
Visste du att musiken påverkar din inställning inför och under träningen?
- Är du taggad redan under uppvärmingen, pga en bra låt: desto bättre preseterar du!
Bra tips va?

 



- Vilken är just Din favoritlåt i träningssyfte?

Så lyckas du i gymmet!

Kategori: Tips & Trix

Hittade lite "nytta" i Bellas blogg igen, så jag tänkte dela med mig av det - bra tips faktiskt!

FÖLJ DETTA
1. Använd tunga vikter

2. Fokusera på basövningar
3. Träning med fria vikter är bättre än träning i maskiner
4. Träna inte mer är 1 timme per pass
5. Träna både över- och underdelen av kroppen
6. Var fokuserad genom hela passet
7. Omväxling förnöjer
8. Mät dina kroppsmått varannan vecka
9. Träna cardio 3ggr/veckan


1. Använd tunga vikter
Att träna med tunga vikter är det ända sättet att få din kropp att inse att den måste växa. Du måste chocka kroppen så den förstår att den måste utveckla mer muskler om den ska orka mes dessa påfrestningar. Med det sagt så ska du inte kompensera rätt utförande för tunga vikter, det gäller att hitta en balans där vikterna är tillräckligt tunga för att det ska vara jobbigt men du ska även kunna utföra övningen korrekt

2. Fokusera på basövningar
Basövningar attackerar de största muskelgrupperna i kroppen och gör på så sätt att du siktar in dig på de största grupperade muskelfibrerna. Detta kommer i sin tur leda till en snabbare muskeltillväxt i jämförelse med isolerade övningar. "De 3 stora" basövningarna är: Bänkpress, Marklyft och Knäböj, integrera dessa i din veckoliga träningsrutin.

3. Träning med fria vikter är bättre än träning i maskiner
Detta är mycket pga att friviktsövningar tränar mer än bara en muskel då man måste ha balans och korrekt form i åtanke, i maskin så sköts detta av mekaniken.

4. Träna inte längre än ca.1 timme per pass
Det är ett bevisat faktum att människans testosteronproduktion sjunker efter ca.60min av träning, tränar man längre så ökar kortisolnivån i kroppen...

5. Träna både över- och underdelen av kroppen
Detta låter logiskt i våra ögon, vad tycker du? Många har en tendens att "glömma" bort att kroppen även fortsätter under naveln. För det första så vill vi lägga tyngd på hur viktigt det är med proportionallitet, inget ser så hemskt ut som kycklingben på en annars vältränad person. För det andra, om du skippar knäböjen så går du miste om den i särklass bästa övningen för anabolisk träning. Dina resultat kommer komma långsammare. För det tredje, svaga ben är ett säkert kort att skada sig vid marklyft och roddövningar för att inte tala om vid idrottande.

6. Var fokuserad genom hela passet
Sluta skylla på annat än din egen disciplin om resultaten lyser i sin frånvaro, du är det största hindret på din väg till en bättre fysik. En fin och muskulös kropp är resultatet av månader av disciplinerad träning kombinerat med rätt kost.

7. Omväxling förnöjer
Byt träningsschema med jämna mellanrum då kroppen har en tendens att anpassa sig, men även för att förhindra träningen från att bli tråkig, enformig och monoton.

8. Mät dina kroppsmått varannan vecka
Inget är lika motiverande som att se att ens biceps har växt med någon cm i omkrets eller att midjan slimmats till någon cm. Att dokumentera värden som vikt, låromkrets, midjeomkrets etc är ett väldigt bra sätt att hålla koll på sin utveckling. Speciellt för dig som saknar disciplin är detta ett bra alternativ.

9. Träna cardio 3ggr/veckan
Om konditionen inte finns där så är det nästintill en omöjlighet att kunna träna tillräckligt hårt och uthålligt. Ca 2-3 cardiopass i veckan á minst 20min är en riktigt bra kur för att öka muskeluthålligheten.



- Tack Bella för dessa tips! Vi hoppas på flera i framtiden!

10 vanliga myter om träning

Kategori: Tips & Trix

Bella Eklund är en tjej som bloggar om träning och allt som hör därtill.
Idag läste jag ett mkt intressant inlägg. Rubriken ovan.
Jag rekommenderar Er träningsnarkomaner att ta en titt, det var faktiskt riktigt intressant!

Om Ni nu inte orkar klicka Er vidare, så kan ni läsa inlägget här nedanför:

"Morgonträning är mest effektivt för fettförbränning
Falskt
– Det är hur länge du tränar som avgör om du bränner fett, inte tidpunkten. På morgonen är du dessutom ganska tömd på energi och då använder kroppen musklerna som energikälla, träningen blir alltså nedbrytande och inte uppbyggande, säger näringsforskaren Magnus Nylander.


Vibrationsbälten från tv-reklamen funkar inte.
Sant
– De är i stort sett verkningslösa. Bältena som skickar ut elektriska impulser skulle man behöva ha på sig i stort sett dygnet runt i tre veckor för att komma i närheten av resultat, säger sjukgymnasten Mikael Klotz.

Äter du efter klockan 18 går du upp i vikt
Falskt

– Ämnesomsättningen förändras förändras högst marginellt under tiden man är vaken så det är ingen fara att äta senare. Ska du träna på morgonen dagen efter bör du dessutom fylla på energiförrådet på kvällen, säger säger näringsforskaren Magnus Nylander.


Att stretcha efter träningen ger ingenting
Delvis Sant

– För att öka rörligheten rekommenderar jag dynamisk stretching, där du aldrig töjer musklerna statiskt utan hela tiden är i rörelse. En väl uppvärmd kropp mår inte dåligt av statisk stretch, så fortsätt om du gillar det. Men vill du att resultatet skall vara ökad rörlighet så bör du tänka om, säger Camilla Ringström, personlig tränare.


Törst är ingen bra mätare på kroppens vätskebehov eller uttorkningsgrad
Sant

– Många är inte törstiga och har ändå vätskebrist. Man måste helt enkelt räkna ut hur mycket man behöver, det finns modeller för det, säger näringsforskaren Magnus Nylander.


Får man inte träningsvärk har träningen inte gett något
Falskt

– Tränar man mycket och regelbundet får man sällan träningsvärk. Den kommer i stort sett bara om man tränat fel eller om man kör övningar kroppen inte är van vid, säger förre brottaren Martin Lidberg.


Träningen förstörs om man dricker alkohol efteråt
Falskt

– Ett till två standardsglas vin har ingen större inverkan på kroppen utifrån träningssynpunkt. Små intag av vin har snarare en skyddande verkan på hjärtat, säger näringsexperten Magnus Nylander.


Promenader är bättre än att springa snabbt
Falskt
– Det viktiga är att du blir ansträngd på en nivå som passar just din kondition. Du bör svettas och känna dig flåsig, men ändå kunna prata med korta meningar. Om det sker vid en rask promenad är det kanske där du ska börja, men om du redan är igång med träningen behöver du förmodligen springa för att nå den nivån, säger Camilla.


Uppvärmning är bara slöseri med tid
Falskt

– Uppvärmning är väl investerad tid som på många sätt förbereder kroppen för en bra prestation. Till exempel får det igång blodcirkulationen och ökar rörligheten i lederna, så att du minskar skaderisken när du tar i, säger Camilla.


Du kan punktförbränna bort fett
Falskt
– En vanlig missuppfattning är att om jag kör massa situps så försvinner fettet på magen. Du kommer ju träna upp magen men fettet tas från fettdepåerna i kroppen oavsett var de sitter, säger näringsforskaren Magnus Nylander. "





Källa: Powerade

BlogLovin'

Kategori: Tips & Trix

Du vet väl att du kan följa min blogg med bloglovin'?
Tryck på länken, och knappa bara in min blogg och börja följ den redan idag!

Dag 2

Kategori: Under tiden

Ja, nu har det gått två dagar sedan jag började mitt "nya", sundare liv.

Humöret är på topp! Svårt att beskriva, men är piggare än vanligt.
Skriver både mat -och träningsdagbok genom ett jättebra datorprogram. Där har jag även en personlig tränare som "skriker" dagligen på mig. "Det är dags för din träning nu!"
(jag har alarm på just för att "inte glömma" träna)

Vägde mig redan igår, och idag visar det verkligen resultat. Tänk att så lite kan göra så mkt!
- 3kg
Inga mått eller dylikt som skall sparas idag, inte förrän om 14 dagar och sedan den 22a nästa månad.

Härligt när det går framåt!

Inskrivning

Kategori: Start

Måndag 22/11 2010

  • Vikt: 111kg
  • Längd: 172m
  • Mått
    Höft:
    128
    Midja: 105
  • BMI: 37
  • Fett: 44,5%

En förklaring

Kategori: Start

Jag tänkte att det är lika bra att jag förklarar mina "mätningar" när det kommer till att jag ställer mig på vågen.
- Varje dag, 2ggr om dagen, väger jag mig.
Morgon: Grundvikten
Kväll: Dagens utförande (moffande eller motion?)

Jag VET  mkt väl att folk säger att man bara ska väga sig en gång i veckan osv osv. Låt dem då göra det. Jag har vägt mig på detta sätt i alla år, just på grund av att det ger mig ett "wake up call" och jag memorerar dagens intag. Jag har en tendens att småäta, och eftersom att jag väger mig morgon och kväll så kan jag inte "smyga" med några gottesaker. Tvärt om. Ser jag att vikten inte rört sig under natten, då sätter jag mig på en lite "extra" träning. Har jag rört mig extra, ja då vet jag varför vikten står under osv.

Mitt sätt funkar för mig - men kanske inte för alla andra.

Jag saknar den tiden då jag ägde ett sexpack - och inte det i kylen!

Kategori: Start

Tanken bakom den här bloggen är att jag ska få skriva av mig, få feedback och lite creds i mitt försök att gå ner i vikt.

Vikten har alltid varit ett "problem" i mitt liv, men jag har lärt mig att leva med "skiten" och har gjort mina tappra försök att droppa några kilon då och då. Men nu är det slut på "försöken". Nu ska skiten bort!
"- Jag saknar den tiden då jag ägde ett sexpack - och inte det i kylen!"

Redan som liten var jag överviktig, trots min längd. Och det gick inte en dag utan att jag fick höra klåpord och andra skällsord om hurvida jag såg ut.
Jag, som många andra överviktiga barn, hämnade i händerna på mobbare. Fast det hela började redan på dagis...
Men när jag började på lekis, då började mobbingen ta sin riktiga form. Jag hade en specifik mobbare, som fick med sig alla andra. Det gick inte en dag utan att jag blev kallad för saker, slagen och kränkt. Lärarna avfärdade det hela som; "det är bara lite kärlek".

I 9år pågick denna mobbing, av samma mobbare, och 37 stygn, otaliga ärr senare -  fick jag nog och satte min mobbare på plats. "Nu får det vara nog!"


Under hela min uppväxt har jag varit både dans och sportintresserad. Jag har varit aktiv i många olika föreningar och även om jag haft en dag ledig har jag varit ute och fått mig en daglig dos av det bästa: Energi.
Många skyller på att de har "kraftig benstomme", vilket jag också har, men detta har aldrig hindrat mig att faktsikt gå ner i vikt. Och jag har lyckats. Flera gånger.
När jag var på topp inom basketen och dansen vägde jag så lite som 71kg. Jag var nere på 65kg, men såg sjukligt smal ut och det var, enligt mig och många andra, inte snyggt.
Mitt ben pajjade i samma veva som jag tävlingsdansade och det visade sig senare att jag hade en cysta i lårmuskeln. Mitt liv rasade samman. Jag vart tvungen att sluta med allt som hade med sport att göra. Mitt liv gick i krash. Två år senare, brakade helvetet löst. Jag blev "hemlös". Jag bodde under flera år hemma hos vänner och led av en smärre depression.
Jag lyckades ändå hålla huvudet högt, tog min student, fick en fin lägenhet. Strax därpå flyttade jag från staden jag bott i hela mitt liv...
Under tiden som jag bodde i en annan stad tog jag tag i mitt liv, fick rätsida på vikten, så då låg på hela 137kg.
Efter två år hade jag lyckats gå ner 30kg.

När jag efter dessa två år flyttade tillbaka till min hemstad, träffade jag mannen i mitt liv och la viktnedgången på is. Jag har i dagens läge inte gått upp alltför mycket, men heller inte gått ner nå vidare mycket.


Jag och en väninna satt och pratade om vad vi skulle önska oss i julklapp. Jag har redan bestämt mig. Jag vill ha ett gymkort. Och helst skulle jag vilja ha en personlig tränare. Vi får se hur det blir med den saken, men det vore roligt! Jag vet att jag behöver någon som pushar mig och driver på.
Jag skrev in mina mått, kilon och BMI här i måndags. Det vart ett rejält wakeup call.
Inte trodde jag att det var så jävligt!?

Tro nu inte att jag sitter här och tycker synd om mig själv.
Det är varken synd eller går någon nöd på mig! Tvärt om!
- Jag är en tjej med båda fötterna på jorden, med ett härligt leende på läpparna och sjuhelsike självförtroende!


- Så nu är det dags att ta tag i det här och se till att jag går ner och håller mig på två siffrigt, med en idealvikt på + 80pannor.

Önska mig lycka till!